Visok stepen saradnje Srbije i Interpola

Dve ključne oblasti o kojima bi u budućnosti trebalo razgovarati su borba protiv sajber kriminala i finansijskog kriminala

08.01.2023. 18:15
  • Podeli:
Ana Brnabić_Ahmed Naser Al Raisi_predsednik Interpola_Foto Tanjug Vlada Srbije Peđa Vučković (1)-63baf9b21e7bf.webp Foto: Tanjug / Vlada Srbije / Peđa Vučković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednik Interpola general major Ahmed Naser Al Raisi konstatovali su, na sastanku u Dubaiju, da postoji visok stepen saradnje Srbije i Interpola i dogovorili se da se radi na njenom dodatnom unapredjivanju.

Brnabić se zahvalila Raisiju na principijelnom stavu Interpola kada je reč o članstvu takozvanog Kosova u ovoj organizaciji i naglasila da bi takvi potencijalni potezi bili iskorišćeni isključivo za političke razmirice, kao i da je veoma značajno što Interpol nije dozvolio da se to dogodi, saopšteno je iz kabineta predsednice Vlade Srbije.

Brnabić i Raisi su se usaglasili da su dve ključne oblasti o kojima bi u budućnosti trebalo razgovarati borba protiv sajber kriminala i finansijskog kriminala.

Predsednica Vlade Srbije je istakla da je Srbija u potpunosti spremna na saradnju sa Interpolom u ovim oblastima i da želi da doprinose globalnoj borbi protiv svih oblika kriminala.

Odnosi sa UAE na istorijski najvišem nivou

Premijerka je prethodno izjavila, na početku dvodnevne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izjavila da su odnosi ove bliskoistočne zemlje i Srbije na istorijski maksimalnom nivou.

Ona se sastala sa ministrom za kabinetske poslove Al Gargavijem sa kojim je razgovarala o tome koliko se napredovalo u primeni sporazuma potpisanih između dve vlade i šta su sledeći koraci.

Brnabić je za Tanjug rekla da se svi sporazumi uglavnom tiču inovacija i digitalizacije u pružanju javnih usluga i kako na najbolji način da se podrži privredni sektor.

"Želimo da i druge zemlje prepoznaju Srbiju i UAE kao zemlje inovacija", napominje premijerka i dodaje da više od deset potpisanih sporazuma pokazuje koliko je samo prethodna godina bila važna za odnos Srbije i UAE.

Kaže da se ova poseta nadovezuje na posetu iz maja prošle godine i na potpisan sporazum između dve vlade u oblasti modernizacije usluga koje vlast pruža građanima i privredi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()