Vladimir Bilčik: Želimo da Srbija izabere Evropu, EU očekuje jasne crvene linije prema Rusiji

"Institucije EU očekuju od svih ozbiljnih pristupnih zemalja, uključujući Srbiju, jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim izaslanicima"

17.10.2022. 13:39
  • Podeli:
Vladimir Bilcik_Twitter-1666006711870.webp Foto: Twitter/EPP group

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik ponovo je pozvao Srbiju da uvede sankcije Rusiji poručivši da Evropska unija očekuje "jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim izaslanicima".

"Rat nije vreme za dvosmislenost. Želimo da Srbija izabere Evropu i da gradi poverenje sa evrpskim partnerima. Institucije EU očekuju od svih ozbiljnih pristupnih zemalja, uključujući Srbiju, jasne crvene linije prema Rusiji i njenim političkim izaslanicima dok Moskva nastavlja brutalni napad na Ukrajinu“, napisao je on na Tviteru.

Bilčik je i ranije navodio da ukoliko želi u EU Srbija „mora da izabere“, dok raste pritisak evropskih zvaničnika na Beograd da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom Unije.

Podsetimo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška, tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra.

Gruško je, kako je navedeno, tada razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()