Vojvodina dobila novu skupštinu: Konstituisan novi saziv pokrajinskog parlamenta

Verifikovani su svi poslanički mandati

09.02.2024. 16:43
  • Podeli:
skupština Vojvodine nenad mihajlović tanjug (2)-65c647fcef6fd.webp Foto: Nenad Mihajlović/Tanjug

Skupština Vojvodine na današnjoj sedici potvrdila je mandate svih 120 poslanika čime je konstituisan novi saziv pokrajinskog parlamenta. 

Konstitutivnom sednicom predsedavao je najstariji poslanik Miroslav Španović.

U novom sazivu najviše mandata - 66 ima lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", "Srbija protiv nasilja" 30, Savez vojvođanskih Mađara devet poslanika, Socijalistička partija Srbije i koalicija Nove Demokratske stranke Srbije po sedam mandata i Ruska stranka jedan.

Poslanici "Srbije protiv nasilja" nisu prisustvovali sednici i bili su u poslaničkom klubu, a četiri poslanika sa te liste, iz Demokratske stranke i stranke Zajedno, nisu ni došli. Poslanici liste NADA-Novi DSS-POKS prisustvovali su sednici, ali nisu želeli da učestvuju u radu. 

Predsednik i potpredsednik Skupštine Vojvodine biće, kako je recceno, izabrani narednih dana, u zakonskom roku, a o nastavku konstitutivne sednice poslanici će biti obavešteni.

Predstavnici  opozicije su na početku saopštili da neće prisustvovati pregovorima već da su tu da potvrde mandate. Prema rečima doktora Branislava Ristivojevića iz "Nade za Vojvodinu", opozicija čeka razvoj događaja na državnom nivou.

"Naša grupa neće učestvovati u radu, ravnaćemo se spram događaja u našoj zemlji. Nismo mi ti koji su sada na potezu, verifikovaćemo samo mandate danas", rekao je Ristivojević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()