Vučević: Članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlade Srbije

Istaknuto je da ne naša kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3

14.05.2024. 18:02
  • Podeli:
miloš vučević, 14 maj 2024 - foto TANJUG VLADIMIR ŠPORČIĆ-6643879739d0b.webp Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlada Srbije i u novom mandatu na čijem je on čelu, saopštila je Vlada Srbije. 

Kako je saopšteno, premijer Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajni cilj uređena i stabilna država i bolji standard za građane Srbije, dodajući da očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi. 

On je istakao je da Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koje je u potpunosti spremno, dodajući da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje.

''Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava'', naveo je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ocenio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna. 

Varhelji je naglasio da je Srbija napredovala po pitanju reforme pravosuđa i medijskih zakona i da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi. 

On je istakao da očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji.

Varhelji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()