Vučević: Srpska napredna stranka odlukom, izborom i voljom građana odabrana da čuva Srbiju

U sedištu SNS Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo predsednik stranke

06.01.2024. 13:37
  • Podeli:
badnji dan obeležen u središtu SNS, miloš vučević - foto Tanjug Strahinja Aćimović (2)-659948f8b47b2.webp Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je odgovornost SNS najveća, poručio je danas predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević povodom obeležavanja Badnjeg dana.

U sedištu Srpske napredne stranke Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo predsednik SNS Miloš Vučević. 

Sveštenik je nakon unošenja badnjaka očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike. 

"Uvek i po pisanim i nepisanim pravilima, zapisima, običajima, domaćin porodice ili porodica unose, u danu očekivanja rađanja onoga ko je i rođen da bi nas spasao i stradao zbog svih nas, u svoj dom badnjak, drvo koje nas je čuvalo i bilo deo odrastanja i sazrevanja našeg naroda i naše države", rekao je Vučević.

Dodao je da nas i samo drvo badnjaka asocira na bdenje, na čuvanje i očekivanje onoga ko je trebalo da dođe i zbog čijeg rođenja su se danas okupili.

"Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je naša odgovornost najveća za našu veliku zajedničku kuću, a to je kuća koja se zove Srbija", poručio je Vučević. 

Istakao je da je najveća odgovornost Srpske napredne stranke i za sve Srbe gde god da žive.

"Posebu božićnu poruku šaljemo i u molitvama smo sa njima, sa našim stradalim narodom na raspetom Kosovu i Metohiji, sa narodom koji je svakodnevno izložen pritiscima i teroru. U mislima, željama i molitvama da naš narod opstane i ostane tamo gde živi vekovima", rekao je Vučević.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dodao je i da su njihove molitve i misli sa Republikom Srpskom kao i sa svim Srbima gde god da žive i poručio je da će Srbija voditi računa o svim građanima Srbije, ali i o njenom narodu gde god da živi u skladu sa međunarodnim pravom.

Svojim kolegama iz stranke poručio je da ih čeka mnogo posla u novoj godini, mnogo obaveza kao i velika odgovornost.

"Treba da razvijamo i jačamo Srbiju, treba da nastavimo da razvijamo infrastrukturu, treba da nastave da rastu plate i penzije i da ljudi budu zadovoljniji životom u Srbiji", rekao je Vučević i dodao da treba da vrate naši sinarodnici koji živi van Srbije.

Istakao je da će morati da se jača ekonomija, zdravstveni sistem, prosveta, obrazovanje, vojska i policija.

"Želim vam miran Božić, dobru i blagorodnu godinu, puno uspeha, dobro zdravlje, ali i junačku sreću da izdržimo sve izazove koji su pred nama i da budemo odgovorni jer su nam tu odgovornost dodelili građani Srbina na izborima", rekao je Vučević, a zatim svim građanima Srbije rečima "Hristos se rodi" čestitao Božić.

Unošenju badnjaka prisustvovali su i ostali članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Nada Macura, Maja Gojković, Arno Gujon i ostali.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()