Vučević u Manasiji: Obnova manastira biće završena do 2027. godine

Premijer je podsetio da je u poslednje tri godine, za obnovu manastira Manasija izdvojeno 50 miliona dinara

01.08.2024. 13:07
  • Podeli:
miloš vučević, manastir manasija - 1 avg 2024 - TANJUG NEBOJŠA RAUS-66ab6ae1e1722.webp Foto: TANJUG/ NEBOJŠA RAUS

Premijer Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas obeležavanju dana sećanja na vladavinu despota Stefana Lazarevića i ktitorske slave manastira Manasija, za koji je rekao da je jedan od  najvažnijih i najlepših manastira u Srbiji.

"Od nemerljivog je značaja da sačuvamo ovo remek-delo srpske srednjovekovne arhitekture i umetnosti, i zato smo počeli obnovu manastira koja će biti završena do 2027. godine, kada se obeležava 600 godina od smrti Despota Stefana Lazarevića i počinje Ekspo", naveo je Vučević na Instagramu.

Premijer je podsetio da je u poslednje tri godine, za obnovu manastira Manasija izdvojeno 50 miliona dinara. 

"Radovi su završeni na istočnom bedemu i Kuli VII, a dalje je predvićena obnova trpezarije i Despotove rezidencije. Želimo da pomognemo koliko možemo, da sačuvamo ovu veliku srpsku svetinju!", poručio je Vučević.

On je zahvalio igumanu manastira Manasija protosinđelu Pavlu na srdačnoj dobrodošlici i čestitao manastiru i vernicima ktitorsku slavu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()