Vučić dočekao predsednika Ugande Musevenija, slede sastanci državnika i delegacija

Ovo je nakon više decenija prva zvanična poseta predsednika Ugande Beogradu i Srbiji

30.07.2023. 10:20
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Joveri Kaguta Museveni_Foto Tanjug_Tara Radovanović-64c61f5ba1657.webp Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je ispred Palate "Srbija" predsednika Republike Ugande Joveri Kagutu Musevenija, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Predsednik Ugande dočekan je uz najviše državne počasti, crveni tepih, intoniranje himni dve zemlje i počasni stroje garde Republike Srbije. 

Nakon dočeka biće održan tet-a-tet sastanak Vučića i Musevenija. Potom sledi plenarni razgovori delegacija Srbije i Ugande predvođeni dvojicom predsednika, a izjave za medije planirane su u 11.30 sati.

Od 12 časova počinje srpsko-ugandski poslovni susret, koji će se održati u okviru zvanične posete predsednika Ugande Srbiji.

Privrednicima će se obratiti predsednici Srbije i Ugande Vučić i Kaguta Museveni, a moderator plenarnog dela skupa je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

Nakon završetka plenarnog dela biće održane prezentacije kompanija i predstavljene mogućnosti saradnje poslovnih zajednica dveju država.

Ovo je nakon više decenija prva zvanična poseta predsednika Ugande.

Prethodno je, najavljujući zvaničnu posetu Srbiji na najvišem državnom nivou, predsednik Ugande Joveri Kaguta Museveni, u video obraćanju pozvao narod i privrednike iz Srbije da posete ovu bratsku afričku zemlju i investiraju u nju u saradnji sa domaćim privrednicima.

Predsednik Museveni se u video obraćanju zahvalio predsedniku Srbije, što mu je, prilikom nedavne posete Ugandi ministar trgovine Tomislav Momirovića, uputio posebnu poruku pozivajući ga da dođ u Srbiju.

Ministar Momirović je boravio u zvaničnoj poseti Africi u aprilu i tada je razgovarao sa Musevenijem o mogućoj trgovinskoj saradnji dve zemlje.

Srbiju sutra očekuje i svečano otvaranje jedinstvenog restorana i marketa Uganda konekt, u Beogradu na vodi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()