Vučić dodelio medalje pripadnicima MUP-a i najavio značajno povećanje plata u policiji

Vučić je dodelio 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

04.06.2023. 12:36
  • Podeli:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je danas priznanja zaslužnim pripadnicima policijskim službenicima povodom Dana MUP-a i Dana policije.

Dodeljeno 12 medalja 

Vučić je dodelio 12 medalja za zasluge, posvećenost službi i hrabrost.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je načelnik Službe za borbu protiv droga UKP, Radomir Popović, srebrnu medalju Aleksandar Radosavljević iz Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina, a bronzanu Danka Savić iz Sekretarijata.

Zlatnu medalju za posvećenost službi dobili su je Olivera Marković Kečević iz Odeljenja policije, PU u Prijepolju, Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika PU za grad Beograd, Radoslav Repac, komandant PJP PB, kao i Dragan Bisenić iz SBOK-a.

Zlatnu medalju za hrabrost dobio je Veljko Marić, vođa interventne patrole u PI Mirijevo, PS Zvezdara.

Predsednik Vučić je prethodno zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem ispred Memorijalnog zida položio venac pripadnicima MUP-a koji su izgubili život tokom sukoba 90-ih godina.

Povećanje plata, veća motivacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova vide trud države i da nije slučajno rekao da će policija, na poseban način, kroz povećanje primanja osetiti dodatne blagodeti. 

"Ali mi moramo da im obezbedimo da oni mogu da pruže uslugu građanima, ja to doživljavam kao uslugu građanima, da uvek budu uz njih, i da uvek mogu na najbolji način da im pomognu upravo tek kada su opremljeni kada su motivisani i kada mogu da obezbede normalan i pristojan život za sebe i za svoje porodice", rekao je predsednik u svom obraćanju u Palati Srbija. 

On je istakao da je veoma ponosan na ono što obavlja srpska policija i najavio povećanje plata pripadnicima policije pre kraja godine.

On je na obeležavanju  Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije rekao da je naša policija izuzetno opremljena, ali da će u budućnosti biti još bolje.

Rekao je da će policija biti i najbolje helikopterski opremljena, i najavio da uskoro dobijamo drugi ruski helikopter za gašenje požara koji će spasti mnogo života i imovine.

"Naša policija uz svu opremu i antiterorističke  jedinice i specijalne jedinice, brigade, UKP, opremljeni su najboljim sredstvima, ali ima i najbolje ljude koji su posvećeni svom poslu i spremni da se bore sa organizovanim  kriminalom i korupcijom i da budu na raspolaganju građanima", istakao je Vučić.

On je rekao da se na policiju uvek oslanjamo pogledom i pozivima, da oni uvek moraju da budu prvi da pomognu.

Vučić je najavio da će i dalje biti unapređivana opremljenost, a da je ministar  Bratislav Gašić  izuzetan domaćin i da radi da sve bude uredno i da funkcioniše.

"Verujem da ćemo da napredujemo i da će ljudi biti zadovoljniji", rekao je Vučić i najavio  značajno povećanje plata pripadnicima MUP-a pre kraja godine, kojima će imati bolji standard i deci moći da obezbede bolji život.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()