Vučić dodelio orden komandantu Nacionalne garde Ohaja

General-majro Džon Heris je svojim ličnim zalaganjem značajno doprineo jačanju partnerstva, prijateljstva i poverenja između naših oružanih snaga, istakao je predsednik Vučić.

08.09.2022. 19:11
  • Podeli:
vučić ohajo foto instagram buducnostsrbijeav.jpg Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića u zvaničnoj poseti Srbiji boravi komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Džon Heris.

General Heris je danas posetio Generalštab Vojske Srbije gde je sa generalom Mojsilovićem razgovarao o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i mogućnostima za dalje unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Tokom razgovora je istaknuto da je saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja, koja je uspostavljena pre 16 godina u okviru državnog partnerstva Srbije i SAD, razvijena i sadržajna i da je karakteriše stalno kvalitativno unapređenje.

Uz ocenu da uspešna zajednička saradnja doprinosi razvoju poverenja i prijateljskih odnosa, posebno je naglašen njen značaj za dostizanje interoperabilnosti i podizanje nivoa operativnih sposobnosti oružanih snaga dveju zemalja.

Generala Herisa primio je danas i vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić, koji mu je uručio mu Orden srpske zastave drugog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i ukupnih prijateljskih odnosa Srbije i SAD.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()