Vučić: Dosad oduzeto 3.000 komada nelegalnog oružja, nastavićemo sa akcijom

Nastavićemo sa uzimanjem nelegalnog oružja, a onda ići na analizu svega što je legalno, rekao je Vučić.

10.05.2023. 10:42
  • Podeli:
Aleksandar Vučić Tanjug Zoran Žestić (2)-6446795d206d2-64476d5fac123.webp Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas iz Predsedništva Srbije odakle je građanima preneo podatak da je dosad predato 3.000 komada ilegalnog oružja, uključujući i desetine hiljada metaka različitog kalibra.

Kako je istakao, znao je da će mnogi da se ljute zbog ove akcije, ali to je važno za Srbiju.

"Obezbedili smo veliko prisustvo policajaca u školi, i rekcije su pozitivne, i od strane roditelja i učitelja. Nastavnici će sada imati veća prava, deca neće moći da im izmuču stolice, da se šonašaju bahato i siledžijski", rekao je Vučić pa najavio hitan prijem novih policajaca.

Nastavićemo sa uzimanjem nelegalnog oružja, a onda ići na analizu svega što je legalno, rekao je Vučić.

Vučić kaže da mnogi na političkoj sceni nikada nisu razumeli suštinu, dodajući da nekima neće biti dovoljno ni da se sazove skupština, da se sačeka 27. kada će doći do promena.

Govoreći o najavi okupljanja na koje je pozvao građane 26. maja, Vučić ističe da ne koriste tragediju, da će se obratiti ljudi van političkih stranaka, kao i neki koji su i deo stranaka.

"Zato smo zakazali za 15-20 dana, i pokazažemo šta je naš plan i program. Dan posle toga iznećemo plan i program, a u međuvremenu smo spremni da ih saslužamo, izađemo u susret", pojasnio je Vučić.

Govoreći o novom skupu koji je najavila opozicija, predsednik kaže da zahtevi kakve su oni dali, nemaju veze sa decom. Vučić i najavio niz važnih političkih susreta kao i njegov angažman po pitanju KiM u narednom periodu.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()