Vučić: Evroprajd je u nadležnosti policije, ne slažem se na molebanom niti ičim izrečenim na tom skupu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je istakao da je najavljena šetnja povodom Evroprajda, 17. septembra, u nadležnosti MUP-a Srbije.

12.09.2022. 15:38
  • Podeli:
europride_beograd_parada ponosa 2.jpg Foto: Parada ponosa

Odgovarajući na pitanja novinara posle Samita Brdo-Brioni da le će biti promenjena ruta šetnje prajda, Aleksandar Vučić je rekao da nema o tome saznanja te da je ta šetnja u nadležnosti srpske policije odnosno MUP-a.

Vezano za moleban za svetinju braka i porodice, mir i slogu u našem narodu koji je u nedelju uveče služio patrijarh Porfirije, Vučić je rekao da poštuje sve ljude bez obzira na sve njihove razlike i da će to kao predsednik uvek da radi. Na jučerašnjem molebanu prema procenama prisustvovalo je nekoliko desetina hiljada građana.

"Sinoć ste videli bilo je skoro 30.000 ljudi na onom skupu. I kao što vidite nemam nikakvu potrebu da im se dodvoravam, čak ni sopstvenim roditeljima", rekao je predsednik Srbije.

Komentarišući prisustvo njegovog oca na jučerašnjem molebanu, Vučić je rekao da se ne slaže sa molebanom.

"Što se tiče mog oca, ja sam stigao iz Emirata, meni je bilo važno da stignem na utakmicu, ali nisam stigao da gledam, srećom. A onda mi je neko javio da je bio tamo. Ja njega beskrajno volim, ali da li bih ja bio na tom skupu? Ne bih. I ni sa čim što je izrečeno na tom skupu nisam saglasan. I vidite da mi nije teško da to kažem. Ni sa jednom jedinom rečju, ni sa celim događajem, ama baš ni sa čim nisam saglasan", rekao je Vučić.

Podsetimo, patrijarh Porfirije je juče na moblebanu rekao da je za pravoslavne hrišćanje LGBT ideologija neprihvatljiva.

Patrijarh Porfirije je u besedi nakon molitve poručio da pravoslavni hrišćani u Srbiji nikome ne nameću svoje mišljenje, ali da je za vernike neprihvatljiva LGBTQ+ ideologija.

"Znamo šta je muško, a šta je žensko. Znamo i šta je brak. Ali za nas, pravoslavne hrišćane to se podrazumeva. Tu nisu potrebna nikakva objašnjenja, pošto je Hristova reč jednostavna, upućena svakom čoveku (...)U tom vrtlogu, namera je da se poruše identitetski temelji i stubovi pojedinca i zajednice. Da sve postane relativno, krhko i fluidno, kao da hoće da nam kažu da sve što smo do sada znali više odjedanput ne važi, i da smo hiljadama godina živeli pogrešno", rekao je u nedelju uveče patrijarh.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()