Vučić iz Pariza: Makron dolazi u Srbiju početkom septembra

Predsednik Vučić je dodao da je sprečen zbog političkih obaveza da prisustvuje utakmici naših košarkaša sa Drim timom

27.07.2024. 17:19
  • Podeli:
vučić jadranka ilić tanjug-669103cfeb986.webp Foto: Jadranka Ilić Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Srpskoj kući u Parizu da je veoma ponosan na to kako je naša zemlja predstavljena na Olimpijskim igrama u tom gradu.

"Baš sam ponosan na to kako je Srbija predstavljena i imali smo privilegiju da ugostimo francuskog ministra trgovine, gospodina Ristera. Tu je bio Rene Rokas, koji je francuski zastupnik za dijalog i jedan od bliskih ljudi predsednika Makrona. Bilo je i više poslanika iz različitih političkih partija koji su došli u Srpsku kuću", rekao je Vučić.

 Izrazio je uverenje da će Srpska kuća biti dom, ne samo našim sportistima već i mnogim Srbima koji žive u Parizu.

 "Tako da će dolaziti u svoju kuću. Drago mi je što danas možemo da ugostimo ovde i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Vučić je rekao da predstoji teška utakmica naših košakaša sa Amerikancima i da će predsednik Dodik biti na toj utakmici.

Predsednik Vučić je dodao da je sprečen zbog političkih obaveza da prisustvuje toj utakmici.

"Ponosan sam na naše ljude. Prvi dan je krenuo polovično, Damir i Novak su pobedili, nažalost Milica i Sara nisu imale sreće, kao i Zorana. Ali Zorana voli pritisak, pa neka se ne sekira. Neka se sprema za miks pa da sa Damirom uzme medalju. Ponosan sam na to kako je Srbija predstavljena. Drago mi je što možemo ugositi i Dodika ovde. Žao mi je što se više nerviram od ministra sporta", sumirao je u svom obraćanju iz Pariza predsednik Srbije utiske prvog dana naših sportista na OI.

"Mađari su svetska velesila, Slovenci i Hrvati regionalna. Izuzetno su snažni i u individualnim i u kolektivnim sportovima. Hrvati su sa porodicom Kostolić bili veoma uspešni. Zaista jesu silni i jaki. Nadam se da ćemo i mi biti nešto jači. Crna Gora ima pristojan vaterpolo, bilo bi iznenađenje osvajanje medalje. Ali želim uspeh kao i svima drugima. Uzdam se u Srbiju. Želim dobro rezultate i dobro učešće. Volim i naše mađarske prijatelje i nemam problem da to kažem", dodao je Vučić.

Predsednik je najavio i posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji već za nešto manje od mesec i po dana.

"Već oko 5. ili 6. septembra možete očekivati posetu Makrona Srbiji. Posle Šolca i Sija, malo svetskih lidera je imalo takve posete u tako kratkom roku", ističe Vučić.

Predsednik je dodao da Srbija trpi pritiske već godinama i pre nego što je počeo rat u Ukrajini.

O izborima u Americi Vučić kaže da očekuju da budu neizvesni, i da ne želi da se meša u njihove odnose te da će Mišel Obama da igra veliku ulogu u toj kampanji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()