Vučić iz Predsedništva: Svi koji su pretili će odgovarati, Srbija je bezbedna i sigurna

Predsednik Srbije obratio se nakon što su večeras ultradesničari demonstrirali ispred Predsedništva Srbije i na kojima su se čule reči pretnje upućene direktno njemu

15.02.2023. 21:32
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-63da56bba03b2.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Sa protesnog skupa koji su večeras kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućene su pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Vanredni sastanak sa bezbednosnim strukturama

Okupljanima se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju govora uzviknuo: "Ko potpiše-nјega ubiše".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je večeras u zgradi Predsedništva gde se na njegov poziv održao vanredni sastanak sa svim ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora u državi.

Obraćajući se iz zgrade Predsedništva, Vučić je rekao da su ultradesničari podržani od četiri parlamentarne stranke i da je sve bilo unapred planirano.

Vučić je podsetio da je danas, jgovoreći u Kragujevcu, rekao da je avanturizam moguć kad stvarate države, a kada imate državu ona ne može da izdrži neodgovorno ponašanje.

"Moja poruka je građanima Srbije je da ne brinu, da će država obezbediti mir i sigurnost za sve njih", rekao je Vučić i naglasio da se, uprkos pretnjama ubistvom, takve stvari ne mogu desiti u Srbiji.

'Svi koji su pretili će odgovarati'

"Ljudi mogu da spokojni i mirni i neće dozvoliti bilo kakvim ekstremistima, uz bilo kakvu političku zaštitu sa strane, bilo sa Zapada ili sa Istoka, da ugrožavaju integritet Republike Srbije", rekao je Vučić, pojašnjavajući šta je dogovoreno večeras na sastanku sa bezbednosnim strukturama u državi.

"Naše je da sačuvamo mir", poručio je predsednik.

"Radimo sve da sačuvamo integritet Srbije, da sačuvamo Kosovo u Srbiji. Moja politika kao predsednika Srbije je da čuvam i štitim Srbiju, od bilo kakvih igrarija, od avanturizma neodgovornih ljudi", rekao je Vučić, naglašavajući da će nadležni državni organi preduzeti sve mere i da će svi oni koji su pretili ubistvom ili batinjanjem će odgovorati pred organima države Srbije.

"Ovakvih će pokušaja biti još mnogo, još će mnogo biti onih koji će pokušati da unište stabilnost Srbije", rekao je Vučić i dodao da se u Republici Srbiji izbornom voljom građana dolazi na vlast i da su vremena u kojima se pomoću stranih službi dolazilo na vlast zauvek završena.

"Država Srbija je dovoljno jaka da pobedi sve ekstremiste. MI smo sa našim narodom na Kosovu, sačuvaćemo Kosovo i našu Srbiju", rekao je na kraju svog obraćanja predsednik Vučić.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()