Vučić: Konaković de fakto pozvao na moje ubistvo, u BiH nervozni zbog rezultata glasanja

Istanknuto je da će iz BiH da pokušaju da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije

28.05.2024. 08:09
  • Podeli:
Tan2023-11-0518053422_2 aleksandar vucic tanjug vladimir šporčić-6547d4c50f4a6.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u BiH toliko nervozni zbog rezultata glasanja na GS UN o rezoluciji o Srebrenici, da je ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković de fakto pozvao na njegovo ubistvo.

"Toliko su nervozni zbog rezultata, neočekivanog, da je Konaković sebi dozvolio da danas de facto pozove na moje ubistvo", rekao je Vučić na TV Hepi.

Na pitanje kako komentariše to što Konaković traži reviziju presude i ratnu odštetu od Srbije, Vučić je rekao da im smeta što je Srbija glavni junak i što je uspela da se suprotstavi pritiscima i napravi ne samo respektabilan rezultat, već u takvim uslovima i okolnostima gotovo nemogući rezultat. 

"Što se tiče ovoga što je Konaković govorio, ja bih to podelio na tri dela. Prvi je taj u kojem ste mogli da vidite da je za sve kriv Vučić, što je OK", rekao je Vučić i dodao da je druga stvar, a što je promaklo medijima, da je Konaković de fakto pozvao na njegovo ubistvo.

"On je rekao - Vučić može ogrnut ili neogrnut tom zastavom - OK, smeta i zastava Srbije, a nama njihove zastave ne smetaju - da dođe u Srebrenicu 11. jula ili u Ujedinjene nacije. Ja sam u Srebrenici bio već jednom 11. jula. Pognuo sam glavu pred spomenikom, ali nisam pognuo glavu pred kamenicama, flašama, nogama, pesnicama i svim ostalim čime su pokušali da me likvidiraju", rekao je Vučić.

Ističe da su bedni pokušaji kada kažu kako je to neko odavde organizovao.

"Hvala im na tom pozivu da budem ubijen i budem li se odazvao, samo svi da znate da je odgovoran za to ubistvo Elmedin Konaković", naveo je Vučić.

Kako kaže, pokušaće da idu na reviziju tužbe protiv Republike Srbije, ali da to nije pametno.

"Ja ne mislim da je to pametno, ne zbog ne znam čega, već zato što to nije dobro za regionalne odnose. Od najavljene revizije, presude i pokušaja izlačenja ratne odštete od Srbije, u pravnom smislu, to će im biti veoma, veoma komplikovano i teško. Mi ćemo napraviti najbolje timove", poručio je Vučić.

Naglasio je da će za BiH to biti još jedno veliko razočaranje u budućnosti.

"Ali dobro, u budućnosti moramo da radimo na tome da gradimo bratstvo sa Bošnjacima, da gradimo najbliže odnose, ali ti najbliži odnosi se neće roditi tako što će neko da udara u glavu svakog Srbina koji pomisli da drugačije misli od njihove zvanične politike i da pri tome mora da kaže da im je mnogo lepo. Tako da, to pokazuje kolika nervoza vlada u Sarajevu, to pokazuje da nisu još zadovoljni", naveo je Vučić.

Naglasio je da to samo pokazuje da politički nisu sazreli da razumeju procese koji se odvijaju u svetu i koji će morati da se odvijaju i u našem regionu. 

"Ima vremena, bićemo i strpljivi", rekao je Vučić i najavio da će danas imati sastanak sa muftijom Islamske zajednice Srbije, kao i sa njegovim imamima, a onda će imati sastanak sa drugom Islamskom zajednicom u Srbiji. 

"Sa svima ću da razgovaram o neophodnosti najbližih odnosa i to je to", naglasio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()