Vučić: Kurti želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi proterao Srbe

Predsednik danas obilazi Zaječarski okrug

28.04.2023. 13:46
  • Podeli:
aleksandar vučić tanjug STRAHINJA AĆIMOVIĆ-644baffd68eae.webp Foto: Tanjug/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija nije u lakoj situaciji i da je danas Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem - da proteraju Srbe.

Aleksandar Vučić je, obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji, komentarisao odluku odbornika Severne Mitrovice o otvaranju mosta na Ibru.

"Da znate, i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albanci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprotstavljao", rekao je on.

Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe kod zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM. I da po svaku cenu žele sukobe.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir, da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga - nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim namerama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo", poručio je Vučić.

'Želimo dobre odnose sa NATO-om, ali imamo linije preko kojih ne idemo'

Govoreći o NATO paktu, predsednik je rekao da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO-om, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

Ponovio je da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će tako ostati dok je on predsednik.

"Dok sam ja predsednik nećemo ni u NATO niti i u jedan vojni blok. To je naš izbor. Svi oni koji mi svakodnevno sole pamet i koji tvrde da su pametniji nego ja i sve znaju, videli su se sa stranim državnicima i znaju šta je najbolje. Ja ne mogu da pređem preko želje naroda. Želim da imamo najbliže odnose sa onima koji su nas napali 1999. godine, ali moramo da imamo neke linije koje nećemo da pređemo. Srbija će sam da brani svoje ljude", poručio je Vučić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()