Vučić na otvaranju fabrike Bizerba u Valjevu: Gradićemo novu bolnicu, stiže gas u grad

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje ceremoniji otvaranja fabrike "Bizerba" u Valjevu.

20.04.2023. 12:37
  • Podeli:
bizerba vučić miloš milivojević tanjug-6441386e98e22.webp Foto: Miloš Milivojević Tanjug

Predsednik Vučić je odmah po dolasku u fabriku održao sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Vučić u obilasku fabrike

Vučić je obišao fabriku i tom prilikom razgovarao sa radnicama koje su dobile posao.

Kako mu je rečeno, zadovoljne su platama a sa Vučićem su podelile i šta im je bilo potrebno od kvalifikacija da bi dobile ovaj posao. 

Govoreći o budućim investicijama u Valjevu, predsednik je najavio da gas dolazi u grad 15. oktobra te najavio izgradnju puta do fabrike i uvođenje nove autobuske linije za radnike.

"Bicerba je nešto što menja stvari i pravi veliku razliku", rekao je Vučić.

Kako je najavio, radiće se bolnica na 77 000 kvadratnih metara u koju će biti uloženo 19 miliona evra.

Direktor kompanije Andreas Kraut istakao je da je danas veliki dan za Valjevo. On je podukao da je pre dve godine zajedno sa predsednikom Vučićem dogovorena ova investicija.

"Tada smo stali pred vama kao i sada i na konferenciji za štampu smo saopštili da ćemo investirati u novi proizvodni pogon. Tada smo predstavili vizuelizacije i slike kako će nova zgrada izgledati.Mislim da smo ispunili obećanja, ovo je postala fantastična zgrada na koju možemo biti veoma posebni. Rado se sećam tog dana, to je bio početak uspešnog projekta. Gradnja i projekat za nas predstavljaju dimenziju koju do sada nismo imali. Uložićemo 21 milon evra, a odluka za projekat i Valjevo, prema mom mišljenju, jeste bila prava odluka. Proverili smo mnogo opcija, a vidimo da smo na pravom mestu", rekao je Kraut.

O fabrici Bizerba

Bizerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bizerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Novi proizvodni pogon Bizerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bizerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu.

Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bizerbe. Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih.

Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora.

Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()