Vučić na samitu Evropske političke zajednice: Susreti sa Sunakom, Sančezom, Orbanom i Kovačevskim

Na trećem samitu Evropske političke zajednice jedna od glavnih tema biće proširenje EU

05.10.2023. 13:19
  • Podeli:
aleksandar vučić instagram buducnostsrbijeav (2)-651e9ba25405a.webp Foto: Instagram/PrintScreen/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Granade, uoči početka samita Evropske političke zajednice, i tom prilikom poručio je da očekuje težak i naporan dan, ali da se nada napretku.

Vučić je dodao da će se danas, na marginama samita, sastati sa visokim predstavnikom EU Đuzepom Boreljom, predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, ali i sa mnogim drugim državnicima iz EU.

Predsednik Vučić je dodao da će se medijima obratiti nakon tih sastanaka.

"Danas očekujem teške razgovore. Videćemo se kasnije", rekao je on.

Nakon toga je predsednik Srbije objavio fotografije sa premijerom Velike Britanije i sa premijerom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom.

"Srdačan susret sa premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu", napisao je Vučić, a osvrnuo se i na susret sa Sunakom: 

"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama."

Nakon ovih susreta, objavljena je i fotografija sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

"Kratak susret sa prijateljima Viktor Orban i Dimitrom Kovačevskim pred početak Samita #EU2023ES, na kojem će se razgovarati o brojnim važnim temama za današnju Evropu, a nadamo se i Zapadni Balkan.

Na trećem samitu Evropske političke zajednice, koji se danas održava u Granadi u Španiji, će se okupiti lideri 47 evropskih zemalja, a jedna od glavnih tema biće proširenje EU.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()