Vučić održao sastanak sa Al Sisijem: Srbija i Egipat će dodatno učvrstiti odnose i otvoriti nove puteve saradnje

Za predsednika Srbije priređena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima

13.07.2024. 12:03
  • Podeli:
vucic egipat-669250cf0d38c.webp Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Egiptu. Ispred Predsedničke Palate u Kairu, predsednik Egipta Abdel Fatah al Sisi dočekao je danas Vučića.

Za predsednika Srbije priređena je ceremonija svečanog dočeka sa vojnim počastima, uz intoniranje himni Srbije i Egipta. 

U Predsedničkoj Palati u Kairu održan je tet-a-tet sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdel Fatah al Sisija.

Predsednik Srbije je nakon sastanka istakao da je sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem razgovarao o najvažnijim pitanjima odnosa između Srbije i Egipta i poručio da će dve zemlje danas dodatno učvrstiti odnose i otvoriti nove puteve saradnje.

Vučić koji sa suprugom Tamarom boravi u zvaničnoj poseti Arapskoj Republici Egipat na svom Instagram profilu napisao je da je sa prijateljem i uvaženim domaćinom predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem razgovarao i o mogućnostima za širenje saradnje i konkretnim projektima na kojima će sarađivati u predstojećem periodu.

"Razmenili smo mišljenja i o svim izazovima koji opterećuju današnji geopolitički kontekst, kao i o mestu i ulozi naših zemalja u novoj regionalnoj i globalnoj stvarnosti. I Srbija i Egipat, svako u svom delu sveta, predstavljaju stubove mira, napretka i saradnje i garant stabilnosti, čime je naša odgovornost za njihovo očuvanje ogromna. Uveren sam da ćemo zajedno uspeti u tom teškom i časnom poduhvatu", naveo je Vučić.

On je dodao da će danas Srbija i Egipat dodatno učvrstiti istorijske i tradicionalno odlične bilateralne i ekonomske odnose i otvoriti nove puteve saradnje na dobrobit našeg naroda. Vučić je zahvalio Al Sisiju na gostoprimstvu.

Vučić je pre sastanka sa Al Sisijem posetio Memorijalni kompleks Neznanom junaku u Kairu, u distriktu Nasr, i položio venac na grob Neznanom junaku. Takođe, predsednik je obišao i spomen-grobnicu predsednika Egipta Anvara Sadata, koja se nalazi u okviru Memorijalnog kompleksa i položio venac na grob.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()