Vučić: Ogromna su naša ulaganja u vojsku, samo tako možemo da opstanemo na ovom prostoru

Na vežbi gađanja na Pasuljanski livadama prikazano je novo naoružanje VS, rekao je Vučić istakavši da je veoma važno je da vojnici budu obučeni na modernim sredstvima

25.07.2023. 18:28
  • Podeli:

Primarni cilj danas održane pokazne vojne vežbe Vojske Srbije bio je vežba koordinacije direktne veze između dronova i vatrenih položaja na zemlji, izjavio je na poligonu Pasuljanske livade predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gađanje ocenio kao vrlo dobro.

Govoreći o novouvedenom naoružanju, Vučić je istakao da se "danas videlo koliko je to pojačanje za Vojske Srbije, pre svega kada upotrebljavamo dronove, naročito kineski Ch-95". 

On je, nakon pokaznih gađanja u okviru završne faze obuke pripadnika VS novouvedenim naoružanjem i vojnom opremom dodao i da je Ch-95 sa 7,5 kilometara pogađao direktno u metu.

Srbija će još novca ulagati u nabavku bespilotnih letelica, rekao je predsednik istakavši da se do kraja godine može očekivati opremanje jedinca VS takozvanim "dronovima kamikazama".

"Ogromna su naša ulaganja u vojsku, jer samo tako možemo da opstanemo na ovom prostoru", rekao je Vučić, posebno istakavši da je veoma važno je da vojnici Vojske Srbije budu obučeni na modernim sredstvima.

"Još više ćemo ulagati u bespilotne letelice u narednom periodu. Očekujemo dolazak kamikaza dronova prvih količina pre kraja ove godine, koje smo naručili i kupili, i nastavićemo da ulažemo preko Vojno-tehničkog instituta (VTI) u proizvodnju dronova, kako onih za nadgledanje, tako i onih koji će da nose veliki teret, kako rakete, tako i teške bombe", rekao je on.

"Upotreba raketne artiljerije je od izuzetnog značaja, zato ulažemo u i modularni raketni sistem Oganj", naveo je predsednik Srbije, istakavši da na takav način Srbija unapređuje svoje borbene kapacitete.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()