Vučić primio ambasadore Belorusije i Španije u oproštajne posete

Predsednik Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Belorusije Valerija Briljova i ambasadora Španije Raula Bartolomea Molinu.

12.12.2023. 13:15
  • Podeli:
vučić briljov nemanja jovanović tanjug-65784ea8c8f68.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Vučić je ambasadoru Belorusije Briljovu zahvalio na unapređenju bilateralnih odnosa, a posebno na snažnoj podršci Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

"Srbija i Belorusija su prijateljske zemlje, a ambasadoru Briljovu sam zahvalio na ličnom angažovanju u unapređenju bilateralnih odnosa. Belorusija svoje prijateljstvo manifestuje i snažnom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, na čemu smo posebno zahvalni", napisao je Vučić na instagramu.

Predsednik je istakao da će dve zemlje nastaviti da rade na razvoju saradnje. "Nadam se da ćemo sledeće godine imati bilateralne posete na najvišem nivou. Svaku sreću i uspeh u budućnosti mu želim", zaključio je Vučić.

Vučić je primio u oproštajnu posetu i ambasadora Španije Raula Bartolomea Molinu, kome je zahvalio na ličnom doprinosu unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje, a Španiji na principijalnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i podršci na putu ka EU.

"Ambasadoru Molini sam zahvalio na dobroj saradnji i ličnom doprinosu dodatnom unapređenju dobrih i prijateljskih odnosa Srbije i Španije. Zaključili smo da možemo mnogo da uradimo u različitim oblastima saradnje", napisao je Vučić.

Istakao je da je posebno zahvalan Španiji na principijalnom poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, kao i na podršci njenom putu ka EU. "Ambasadoru sam poželeo dobro zdravlje i uspeh u daljem radu", zaključio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()