Vučić primio šefa izraelske diplomatije: Srbija zainteresovana za unapređenje saradnje

'Srbija je zainteresovana za rad na jačanju međusobnog razumevanja i sagledavanju mogućnosti za razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa'

12.07.2023. 12:27
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Eli Koen_Foto Tanjug_Marko Đoković-64ae7ffa1ed79.webp Foto: Tanjug / Marko Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ministra spoljnih poslova Izraela Elija Koena i istakao da njegova poseta Beogradu predstavlja odličnu priliku za razgovore o mogućnostima unapređenja političkih odnosa i daljem razvoju bilateralne saradnje dve zemlje.

"Srbija je zainteresovana za rad na jačanju međusobnog razumevanja i sagledavanju mogućnosti za razvoj saradnje u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u oblasti ekonomije i investiranja", objavio je Vučić na instagramu.

'Nadam se da će izraelska strana imati razumevanje za srpske stavove o KiM'

Vučić je izrazio očekivanje da će izraelska strana, uprkos priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, pokazati razumevanje za srpske stavove po pitanju KiM.

On je istakao da su odnosi Srbije i Izraela zasnovani na istorijskoj bliskosti srpskog i jevrejskog naroda, koji su vekovima delili tragičnu sudbinu, posebno tokom Drugog svetskog rata.

Ministar Koen je zahvalio srpskim vlastima i narodu na čuvanju mesta stradanja Jevreja i pozvao da se, na osnovama međusobnog poštovanja, unapredi svakodnevna saradnja Srbije i Izraela.

Predsednik Srbije i ministar Koen su razmotrili oblasti koje pružaju najveće mogućnosti za saradnju, poput nauke i inovacija, poljoprivrede i drugih, s obzirom na to da se ona sad uglavnom odvija kroz dugogodišnje značajno prisustvo izraelskih investitora u sektoru gradnje nekretnina.

Vučić je uputio poziv izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu da poseti Srbiju i predložio da tom prilikom bude organizovan veliki biznis forum, na kojem bi učešće uzele i zemlje regiona, kao i druge prijateljske zemlje.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()