Vučić razgovarao sa predsednicom Moldavije Sandu: Otvorena pitanja rešavati dijalogom

Predsednik Vučić je predsednici Sandu uputio poziv da poseti našu zemlju.

15.02.2023. 16:58
  • Podeli:
maja sandu reuters-63ed00b08f9bb.webp Foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednicom Moldavije Majom Sandu i tom prilikom izrazili obostranu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i interes za razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Moldavije na zajedničku korist, saopštila je pres služba Predsednika. 

Dvoje sagovornika su konstatovali da su srpski i moldavski narodi prijateljski, te su, povodom poslednjih izjava, rekli da će moguća otvorena pitanja biti rešavana dogovorom.

Predsednik Vučić je predsednici Sandu uputio poziv da poseti našu zemlju.

Predsednica Sandu je ovom prilikom uputila poziv predsedniku Vučiću da učestvuje na drugom Samitu Evropske političke zajednice, koji će biti održan u junu u Kisinjevu. 

Kako se navodi, Vučić i Sandu su razgovarali i o evropskoj budućnosti Srbije i Moldavije.

Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je, u telefonskom razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom inostranih poslova i evropskih integracija Moldavije Nikuom Popeskuom, istakao da Srbija odlučno odbija svaku insinuaciju o potencijalnoj umešanosti naših građana u moguće nasilne događaje u Moldaviji, kako je izjavila moldavska predsednica Maja Sandu.

Ministar Dačić je istakao da su Srbija i Moldavija prijateljske zemlje i da su uvek jedna drugu podržavale po pitanju teritorijalnog integriteta, te zato tražimo od moldavskih državnih organa da svaku informaciju o navedenim pretpostavkama dostave našim bezbednosnim službama, saopšteno je iz MSP.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()