Vučić: Razgovora sa Prištinom nije bilo niti oni hoće da razgovaraju

Predsednik Vučić se obratio iz Granade

05.10.2023. 16:35
  • Podeli:
vučić  EFEJ.J. GUILLENbs via Tanjug-651ec91967b99.webp Foto: EFEJ.J. GUILLENbs via Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sa sastanka Evropske političke situacije u Grenade gde je imao niz bilateralnih susreta sa evropskim i svetskim zvaničnicima.

"Sutra je sednica Evropskog saveta na kom je ubačena kao jedna tema situacija na KiM. Večeras imam razgovore sa Boreljom i Makronom, očekujem i sa Micotakisom. Neki će sutra pokušati verovatno da govore o Srbiji, verovatno na različite načine", rekao je Vučić.

Komentarišući da li je bilo napretka, Vučić je istakao da nije bilo razgovora sa Prištinom i da oni ni neće da razgovaraju.

Odgovarajući na novinarski upit o sankcijama prema Srbiji, predsednik Vučić je komentarisao i navode o "napadu na teritorijalni integritet" tzv. Kosova, istaknuvši da su takvi navodi licemerni, s obzirom na povelju UN 1244 i da je reč o dvostrukim arišinima kada je reč o Srbiji.

"Naše je da razgovaramo sa svima i da objasnimo poziciju naše zemlje", rekao je Vučić i istakao da se mi ne borimo sa sankcije protiv Prištine niti nas to zanima već normalan život na KiM za Srbe i priliv stranih investicija.

On je dodao i da će večeras posle 23 sata reći nešto više o sutrašnjoj sednici Evropskog saveta na koju je kao posebna tačka ubačena situacija na KiM.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()