Vučić sa Bocan-Harčenkom o KiM, dijalogu i ekonomskoj saradnji

Rusija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poručio ruski ambasador

15.01.2023. 11:21
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Aleksandar Bocan Harčenko_Foto Tanjug Tara Radovanović-63c3d784e36f0.webp Foto: Tanjug / Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Vučić je obavestio ambasadora Bocan-Harčenka o intenziviranju međunarodnih diplomatskih aktivnosti kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Srbija će nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava, rekao je predsednik Srbije.

Ambasador Bocan-Harčenko je potvrdio da Ruska Federacija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije i istakao u tom smislu važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

Vučić je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima.

Predsednik Srbije i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje, navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()