Vučić sa Bocan-Harčenkom: Zahvalnost Rusiji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije

Predsednik se ovim povodom oglasio na svom Instagram profilu

14.05.2024. 11:36
  • Podeli:
vucic bocan haracenko-6643307f63849.webp Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom. Istakao je kako je ponovio zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala.

Kako je navedeno u objavi na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", predsednik Vučić je sa ambasadorom Bocan-Harčenkom razgovarao o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, o diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

"Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak", naveo je Vučić.

Predsednik je dodao da je naglasio da je za našu zemlju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i da je istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije GS UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

"Ponovio sam zahvalnost Ruskoj Federaciji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je naša zemlja odabrala. Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije", poručio je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()