Vučić sa britanskom ambasadorkom o dijalogu i nastavku evropskog puta Srbije

Ambasadorka Makleod je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije

03.03.2023. 14:22
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Šan Maklaud_Foto Tanjug_Sava Radovanović-6401f49ca7ace.webp Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Šan Makleod, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, toku dijaloga Beograda i Prištine, nastavku evropskog puta Srbije, kao i ratu u Ukrajini.

Tom prilikom, predsednik Vučić je ponovio posvećenost Srbije snaženju političkog dijaloga na najvišem nivou, kao i ekonomske saradnje između Srbije i Velike Britanije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Ambasadorka Makleod je istakla da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava proces dijaloga koji se vodi uz posredstvo Evropske unije.

Takođe je iskoristila priliku da uruči poziv predsedniku Vučiću da prisustvuje ceremoniji krunisanja kralja Čarlsa Trećeg.

Sagovornici su se saglasili da dve zemlje imaju još mnogo mogućnosti za unapređenje svih vidova saradnje, navedeno je u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()