Vučić sa Fajon: Slovenija jedan od najznačajnijih partnera Srbije

Srbija zainteresovana za dalje intenziviranje ekonomske saradnje, s posebnim akcentom na prerađivačke industrije, IT sektor, bankarstvo i osiguranje

20.12.2022. 10:55
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Tanja Fajon_Foto Tanjug Miloš Milivojević-63a196d151a72.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je potpredsednicu Vlade i ministarku spoljnih poslova Slovenije Tanju Fajon sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, posebno o ekonomskoj saradnji, kao i o situaciji u regionu, evropskim integracijama Srbije i ostalim aktuelnim temama.

Srbija je zadovoljna postojećim nivoom bilateralnih odnosa, istakao da je Vučić, dodajući da je Slovenija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije. Predsednik Srbije je istakao da je ta zemlja jedan od najznačajnijih partnera Srbije, kako na polju spoljnotrgovinske razmene tako i u investicionoj saradnji.

Srbija je zainteresovana za dalje intenziviranje ekonomske saradnje, s posebnim akcentom na prerađivačke industrije, IT sektor, bankarstvo i osiguranje, kao i obnovljive izvore energije, istakao je Vučić.

Kad su u pitanju dešavanja na Kosovu i Metohiji, i ovom prilikom predsednik Vučić je istakao da je Beograd potpuno posvećen dijalogu uz posredovanje EU i pronalaženju kompromisnih rešenja za pitanje Kosova i Metohije, naglasivši da se Srbija zalaže za poštovanje osnovnih načela međunarodnog prava i pravno obavezujuće rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244.

Vučić je takođe istakao da su spoljnopolitičke aktivnosti Srbije snažno fokusirane na unapređenje regionalne saradnje, te da je za našu zemlju očuvanje stabilnosti u regionu od ključnog interesa.

U razgovoru s Fajon, predsednik Vučić je zahvalio na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija kako na političkom nivou, tako i kroz brojne programe obuka, razvojnu i ekspertsku pomoć dodajući da je važno da se regionu pruži podsticaj i ohrabrenje na evropskom putu.

Ona je istakla da Slovenija pozitivno orijentisana u pogledu evropskog puta kako Srbije, tako i celog regiona Zapadnog Balkana.

"U interesu obe zemlje je da nastavimo dobru bilateralnu saradnju i razvijamo ekonomske odnose. Uvek možete da računate na našu podršku evropskim integracijama", rekla je ministarka Fajon, kako se navodi u saopštenju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()