Vučić sa Harisom: Zatražio sam jaču podršku SAD u zaštiti našeg naroda na Kosovu i Metohiji

Naša zemlja je opredeljena da jača ukupne bilateralne odnose sa SAD, posebno na ekonomskom i privrednom planu

20.09.2024. 10:38
  • Podeli:
džon haris, aleksandar vučić, 20 sept 2024 - TANJUG SAVA RADOVANOVIĆ-66ed3455ea78d.webp Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas komandanta Nacionalne garde Ohaja general-majora Džona Harisa kome je preneo zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije na AP Kosovo i Metohija i zatražio jaču podršku SAD u zaštiti srpskog naroda.

"Konstruktivan razgovor sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom o bezbednosnoj situaciji u regionu, odnosima Srbije i SAD, kao i o mogućnostima za dalje unapređenje naše bilateralne vojne, ali i saradnje u drugim oblastima. 

General-majoru Harisu preneo sam zabrinutost zbog sve teže bezbednosne situacije Srba na Kosovu i Metohiji, zatraživši jaču podršku SAD u zaštiti našeg naroda i obezbeđivanju njihovih prava", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Naglasio je da je naša zemlja opredeljena da jača ukupne bilateralne odnose sa SAD, posebno na ekonomskom i privrednom planu, sa ciljem uspostavljanja strateškog partnerstva u oblastima od obostranog interesa.

"Sa zadovoljstvom smo konstatovali međusobnu iskrenu posvećenost nastavku uspešne saradnje Srbije i Nacionalne garde Ohaja i izneli predloge o mogućnostima za njeno unapređenje", dodao je Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()