Vučić sa Hilom: Srbi sa KiM užasnuti ponašanjem Prištine

Predsednik Vučić i Hil telefonski razgovarali

05.11.2022. 13:59
  • Podeli:
Kristofer Hil_Tanjug (1)-1666793308037.webp Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

"U dugom i sardržajnom telefonskom razgovoru sa ambasadorom Hilom ponovio sam da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira, poštovanju međujnarodnog javnog prava i punoj primeni svih potpisanih sporazuma, ali i naglasio užasnutost Srba sa KiM ponašanjem i jednostranim potezima Prištine koji dovode u pitanje njihovu bezbednost i stabilnost čitavog regiona", napisao je Vučić na instagramu.

Kako je saopštilo predsedništvo Srbije, američki ambasador je "zahtevao od predsednika Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti".

U saopštenju se ističe da je "predsednik Vučić rekao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma, ali da su Srbi sa severa Kosova i Metohije užasnuti smenom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Ðurića i svim pitanjima u vezi sa registarskim tablicama i šokirani po stoti put ponovljenim izjavama da za njih međunarodno pravo, Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština ne postoje".

Vučić je u današnjem razgovoru objasnio poziciju Srbije ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Kristoferu Hilu.

Vučić se ranije danas u Beogradu sastao i sa ambasadorkom Kine Čen Bo, i ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Vučić je obavestio ambasadora Harčenka o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i pritiscima sa kojima se suočavaju Srbi i Srbija i ponovio zahvalnost na principijelnom stavu i podršci Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše zemlje, saopštila je pres služba predsednika Republike.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()