Vučić sa O'Brajanom i Ajhorst: Izrazio sam zabrinutost zbog izazova Srba na KiM

Vučić je dodao i da je istakao ogroman napredak Srbije u svim sferama ekonomije

20.10.2024. 20:03
  • Podeli:
vučić obrajan ajhorst instagram buducnostsrbijeav-671545c470261.webp Foto: Instagram@

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je, na sastanku sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O'Brajanom i izvršnom direktorkom Evropske službe za spoljne poslove za Evropu Angelinom Ajhorst, izrazio duboku zabrinutost zbog izazova sa kojima se srpski narod svakodnevno suočava u AP Kosovo i Metohija.

"Odličan sastanak sa Džejmsom O’Brajanom i Angelinom Ajhorst, sa fokusom na političke prilike u regionu, aktuelnu situaciju na Kosovu i Metohiji i jačanje saradnje u brojnim oblastima. Razmenili smo mišljenja i o ulozi Srbije na Zapadnom Balkanu i u Evropi", naveo je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

On je dodao da je detaljno upoznao sagovornike o situaciji u AP KiM.

"Naglasio sam potrebu za većim angažovanjem SAD po ovom pitanju, budući da bi snažnija podrška i aktivnije učešće Sjedinjenih Država mogli da doprinesu stabilnosti i bezbednosti u regionu. Ponovio sam opredeljenost Srbije ka EU integracijama i reformama koje su neophodne za unapređenje saradnje sa EU, ali sam i naglasio da je celom regionu potrebna stabilna i predvidiva budućnost, uz jasne poruke Unije o proširenju", poručio je Vučić.

On je dodao i da je istakao ogroman napredak Srbije u svim sferama ekonomije, koji je, dobijanjem investicionog rejtinga, potvrđen i u najvišim međunarodnim krugovima.

"Izrazio sam spremnost da zajedno tražimo rešenja za održivu i trajnu stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana, kao i nadu da će se dinamika dijaloga i regionalne saradnje nastaviti uz podršku SAD i EU", napomenuo je predsednik Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()