Vučić sazvao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Srpska lista je zatražila hitan sastanak sa predsednikom.

26.10.2022. 14:23
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Reuters-1665071753162.webp Foto: Reuters

Predsednik Aleksandar Vučić sazvao je sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, potvrđeno je Tanjugu.

Sednica je zakazana za sutra, u 10 sati.

Predsednik Vučić je sednicu sazvao nakon pisma koje su mu uputili predstavnici Srpske liste.

Srpska lista je, povodom pretnji Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine srpskih građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, zatražila je hitan sastanak sa predsednikom Vučićem.

Srpska lista je u svom saopštenju, tražeći sastanak sa predsednikom Vučićem, istakla da najavljene Kurtijeve akcije izazivaju    strah i neizvesnost na severu KiM.

"Potrebno je da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora", navodi se u saopštenju Srpske liste.

"Poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije. Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama", zaključuju iz Srpske liste.

Podsetimo, 31. oktobra ističe rok za preregistraciju vozila na KiM, sa KM tablica na RKS tablice. Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti najavio je da ovaj rok neće biti produžen iako je dosad preregistrovano samo dvoje srpskih vozila. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče da će država biti uz Srbe sa KiM koji, kako kažu, ne žele da se povinuju ultimatumima Kurtija.

 


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()