Vučić: Srbija je najbezbednija zemlja u Evropi

To što su špijuni identifikovani i što je otkriveno šta rade, samo govori o sposobnosti naših bezbednosnih službi, istakao predsednik Srbije

11.01.2023. 13:48
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Miloš Milivojević (2)-63beaff01d99e.webp Foto: Tanjug / Miloš Milivojević

Naše bezbednosne službe su sačuvale sve ono što je od vitalnog interesa za Srbiju, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakavši da je ponosan na to.

U poslednje dve godine u Srbiji se dogodilo možda samo jedno mafijaško ubistvo, po čemu se svrstavamo u najbezbednije zemlje u Evropi, dodao je on.

"Kada sam govorio da u Srbiji ima mnogo špijuna, hteo sam da pokažem koliki je sudar različitih sila u interesnoj zoni zapadnog Balkana. Beograd je jedini veliki grad na zapadnom Balkanu i ovde je sedište svega, logično je da će špijuni ovde da budu smešteni", rekao je Vučić nakon obilaska radova na saobračajnici Novi Beograd-Surčin odgovarajući na pitanje da li je neko od špijuna o kojima je ranije govorio uhapšen.

Istakao je da to što su špijuni identifikovani i da je otkriveno šta rade, samo govori o sposobnosti naših bezbednosnih službi.

'Primenićemo demokratske metode EU na rasturanju protesta'

Povodom ponašanja nemačke policije prema aktivistima koji se protive širenju rudnika litijuma u toj zemlji, Vučić kaže da će od zemalja Evropske unije tražiti da sazna kako se "demokratski" rešava problem kada neko sprečava rad rudnika, zauzima puteve i autoputeve.

Na pitanje novinara kako gleda na to što su zapadne sile, na čelu sa Nemačkom kritikovale ponašanje naše policije na demostaracijama 2020. dok danas nemačka policija radi na uklanjanju barikada i rasturaju proteste aktivista zbog širenja rudnika litijuma.

"U saradnji sa zemljama EU tražićemo da vidimo kako to ide kada neko sprečava rad rudnika. Ne možemo da budemo brutalni kao oni, ali tih 70 do 80 odsto veličanstvenih demokratskih metoda možemo da primenimo, jer po demokratiji ne možemo da ih stignemo. Moraće da nas pohvale u riportu da smo ih primenili. Nećemo 100 odsto, jer ne želimo da bijemo te ljude, jer su to naši građani", primetio je ironično Vučić.

Predsednik je podsetio da je srpska policija molila one koji su upali u RTS, pa i u Skupštinu Srbije, da izađu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()