Vučić stigao na samit u Tirani, dočekali ga Zelenski i Rama

U Tirani se održava samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa

28.02.2024. 11:39
  • Podeli:
zelenski vučić rama instagram@buducnostsrbijeav-65df0f41e26f6.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas na samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa gde su ga sačekali premijer Albanije Edi Rama i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Naporan dan je pred nama, ozbiljne i važne poruke. Trebalo bi da razgovaramo sutra o programu rasta, o jedinstvenom tržištu. Danas da razgovaramo sa predsednikom Zelenskim. Za nas važne i ne uvek lake teme. Nisu stvari tako jednostavne", rekao je Vučić po sletanju u Tiranu.

Govoreći o srpskim primedbama na tekst predložene deklaracije, Vučić je rekao da naša delegacija ima više predloga.

"Imamo više predloga deklaracije, celu noć to traje. Videćemo, ali jedino što mogu da kažem je da ću se držati načela i principa koje je Savet za nacionalnu bezbednost Srbije usvojio pre dve godine", rekao je Vučić.

Prema objavljenom dnevnom redu samita, očekuje se da će Rama i Zelenski održati uvodne govore, a potom i sastanak iza zatvorenih vrata.

Samit će biti zaključen njihovom zajedničkom konferencijom za novinare.

U prestonici Albanije su povodom samita okačene zastave Ukrajine na centralnim ulicama, a na samom platou Kongresne Palate postavljen je natpis ''Samit Ukrajina-Jugoistočna Evropa''.

Zbog dolaska Zelenskog brojne ulice su zatvorene za saobraćaj, a na centralnim ulicama je pruisutan veliki broj bezbednosnih snaga.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()