Vučić stigao u Minhen, očekuju ga brojni sastanci: Bezbednost sveta u prvom planu konferencije

Pre konferencije predsednik se sastao sa Dejvidom Kameronom i Johanesom Hanom

16.02.2024. 11:24
  • Podeli:
Tan2023-10-2412262975_0 aleksandar vučić foto vladimir šporčić-653e266d1cb96.webp Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Minhen, gde će danas prisustvovati 60. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji. Predviđeno je da predsednik Vučić danas učestvuje na više panela iz oblasti bezbednosti.

Pre konferencije, predsednik Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Dejvidom Kameronom, a potom i sa Johanesom Hanom, evropskim komesarom za budžetska pitanja.

Posle podne razgovaraće sa predsednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Fransoa Reno Baso, kao i sa Peterom Bajerom, članom Odbora za spoljnu politiku Bundestaga i izvestiocem za KiM u radnoj grupi Unije CDU/CSU za Zapadni Balkan.

Drugog dana konferencije predsednik Vučić sastaće se sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, sa Markusom Zederom, predsednikom Vlade Bavarske i ministrom spoljnih poslova Kine Vang Jiem.

U planu su i sastanci sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

Sa predsednikom Vučićem, u Minhenu je i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()