Vučić: Sutra sa Meloni, pokušaću da dođe i proba vina Otvorenog Balkana

Vučić je sajam obišao u društvu predsednika vlade Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim i premijera Vlade Albanije Edija Rame.

02.04.2023. 17:57
  • Podeli:
vučić rama kovačevski insstagram buducnostsrbije av-6429a5ce29ae3.webp Foto: Instagram@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je razgovarao telefonom sa premijerkom Italije Đorđom Meloni. 

Tokom boravka na prostoru gde se predstavljaju vina država Otvorenog Balkana kazao je da su se dogovorili da sutra imaju sastanak. 

Poručio je da će pokušati da je dovede na sajam u Veroni gde se zajednički predstavljaju vina Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru Inicijative Otvoreni Balkan. 

Rekao je da očekuje da će premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski pomoći da italijanska premijerka poseti vina Otvorenog Balkana.

Vučić je danas obišao zajednički štand na kojem se predstavljaju vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije na sajamu vina u Veroni i izrazio nadu i uverenje da će vina izložena na štandu privući veliki broj italijanskih kupaca.

"Mislim da je ovde mnogo autohtonih vina Srbije, veoma dobrih vina iz Severne Makedonije i Albanije i verujem da ćemo privući sigurno veliko interesovanje kupaca vina, i da ćemo dovesti puno italijanskih vinara u novembru u Beogradu", rekao je Vučić.

Dodao je da je namera i želja cele regije Zapadnog Balkana da se unapredi proizvodnja vina i grožđa.

Vučić je sajam obišao u društvu predsednika vlade Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim i premijera Vlade Albanije Edija Rame.

Na sajmu su Vučića dočekali Guverner regiona Veneto u Italiji Luka Zaja i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani.

Na zajedničkom štandu predstavljano je više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije. Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.  

 Vina na štandu Open Balkan predstavljaju vrhunski somelijeri tri zemlje, a biće organizovan i masterklas na kome će biti predstavljene autohtone sorte Balkana. 

VinItaly je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržistu.

Na sajmu učestvuje 4.500 izlagača, a očekuje se i rekordan broj posetilaca.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()