Vučić: Sveobuhvatni sporazum Srbije i UAE je ogroman uspeh i velika odgovornost

Naš prijatelj šeik Bin Zajed verovao je u Srbiju i kada mnogi drugi nisu, naveo je Vučić

05.10.2024. 14:23
  • Podeli:
aleksandar vučić, Mohamed bin Zajed al Nahjan - 5 okt 2024 - TANJUG PREDSEDNIŠTVO SRBIJE DIMITRIJE GOLL-67012f67a296e.webp Foto: TANJUG/PREDSEDNIŠTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamed bin Zajed al Nahjan prisustvovali su danas potpisivanju Sveobuhvatnog sporazuma o ekonomskom partnerstvu između Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Vučić je na svom nalogu na Instagramu napisao da taj sporazum za Srbiju predstavlja ogroman uspeh, ali i veliku odgovornost.

"Ovaj Sporazum je ujedno i simbol odličnih odnosa između Srbije i UAE, utemeljenih na opravdanom poverenju koje se gradilo godinama i u teškim vremenima i koje će nastaviti da se nadograđuje i u onim dobrim, koja tek dolaze", naveo je on.

Vučić je istakao da svaki susret sa šeikom bin Zajedom otvori novo poglavlje u odnosima između Srbije i UAE, koje donosi dobre projekte i planove za našu zemlju i narod, uz veliko uzajamno poštovanje i duboko razumevanje.

"Kao i uvek, razgovarali smo o svim temama - od bilateralnih odnosa, situacije u regionu, saradnje u oblasti vojne industrije, poljoprivrede, energetike i veštačke inteligencije, do jačanja razmene u sferi nauke i inovacija, medicine i razvoja novih tehnologija budućnosti", rekao je Vučić.

On je dodao da je na sastanku sa ponosom istakao i najnoviji uspeh Srbije - investicioni rejting koji šalje glasnu poruku investitorima da dođu u Srbiju, zemlju u koju je naš prijatelj šeik bin Zajed verovao i kada mnogi drugi nisu.

"Ljudi koji iskreno vole našu Srbiju razlikuju se od drugih upravo po tome što sa nama dele iskrenu radost zbog uspeha, u kojem su i sami dobrim delom učestvovali davanjem podrške i verom u našu zemlju i ljude, kada je to bilo teško ili gotovo nezamislivo. Zato je za Srbiju čast i imperativ da ostane posvećena jačanju bratskog partnerstva sa UAE", naveo je Vučić.

"Srbija je vaš drugi dom"

Vučić je Bin Zajedu, koji boravi u radnoj poseti Srbiji, zahvalio na svemu što je u prethodnom periodu uradio za našu državu i narod, navodeći da je Srbija "drugi dom" Bin Zajedu i ističući njihovu dugogodišnju saradnju i lično prijateljstvo.

Predsednik Srbije je dodao da veruje da je jedini predsednik na svetu koji poznaje sve saradnike Bin Zajeda i da ih je sreo desetine puta.

"Kada smo započinjali neke od projekata o kojima sam sanjao, o kojima smo mi kao narod, kao država sanjali u prošlosti, vi ste nam pomagali da ostvarimo svoje snove", naglasio je Vučić.

Naveo je da je Bin Zajed takođe bio od pomoći kada je Srbija imala finansijskih problema, u periodu 2014, 2015, 2016. godine i kasnije tokom kovid krize i istakao da on i srpski narod to nikada neće zaboraviti.

Vučić je naglasio da je "prijatelj u nevolji pravi prijatelj" i da ne bi želeo da Bin Zajeda dovodi u tešku poziciju govoreći o tome da je bio od pomoći Srbiji  "čak i mnogim politički teškim situacijama".

"Hvala vam još jednom što ste nas počastvovali (posetom). Veoma sam privilegovan, duboko dirnut vašom posetom i nadamo se da ćete sledeći put više vremena provoditi u Srbiji. Nedostajali ste nam. Prošlo je mnogo vremena da niste posetili našu zemlju i još jednom hvala, hvala vam puno, i osećajte se kao kod kuće, dragi brate", rekao je predsednik Vučić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()