Vučić: Potpisan važan Memorandum o saradnji, nastavljamo borbu protiv ilegalne migracije

Nakon trilateralnog sastanka u Beču, predsednik Srbije je se uveren da će se u narednim godinama naći zajednički način da se promene trendovi i sačuva evropski napredak

07.07.2023. 13:52
  • Podeli:
Karl Nehamer_Aleksandar Vučić_Foto Tanjug_AP Photo_Heinz-Peter Bader-64a7fada30e12.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Heinz-Peter Bader

Srbija, Austrija i Mađarska potpisale su važan trilateralni Memorandum o daljoj saradnji, kako bi se ilegalne migracije držale pod kontrolom, izjavio je u Beču predsednih Srbije Aleksandar Vučić.

On je u obraćanju javnosti nakon Trilateralnog Srbije sa premijerima Mađarske i Austrije, kazao da je zadovoljan da je ono o čemu se razgovaralo u prethodnim susretima sprovedeno u delo u delo i što je Austija u prvoj trećini godine smanji za 18 odsto broj tražilaca azila nego što je imala prethodne godine, izjavio je Vučić.

Kako je dodao to je rezultat i austrijske vlade i vlade Viktora Orbana.  

"Mi smo spremni da nastavimo sa radimo dalje, posebno prema granici sa Severnom Makedonijom. Verujem sa ćemo ovo pitanje uspeti sa držimo pod kontrolom  jer je u najboljenm interesu naših zemalaj i cele Evrope", rekao je Vučić.

On je naglasio da veruje da će se u godinama pred nama zajednički naći način da se promene trendovi i sačuva evropski napredak.

'Izneo sam stavove Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji'

Vučić kaže da je u Beču izneo stavove Beograda povodom situaciju na Kosovu i Metohiji, ali da zbog različitog odnosa domaćina i gostiju prema tom pitanju na tu temu nije govorio više.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanje novinara, da li je tokom samita razgvaarao o situaciji na KiM i naglasio da je rekao šta misli i čemu se nada po tom pitanju.

"Govorio sam o tome i rekao šta su stavovi Republike Srbije i zbog drugačijeg odnosa prema pravnoj prirodi odnosa između Beograda i Prištine, ne želim dalje ovde da govorim, ne želim domaćine i druge goste da dovodim u bilo kakvu neprijatnu pozicjiu", rekao je predsednik.

Predsednik Srbije boravi u jednodnevnoj poseti Beču na trilateralnom Samitu Srbije, Austrije i Mađarske gde je razgovrao sa saveznim kancelarom Republike Austrije Karlom Nehamerom i predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()