Vučić u radnoj poseti Kataru

Od 5. do 9. marta predsednik Srbije će učestvovati na Konferenciji u organizaciji UN na nivou država i vlada i sastati sa emirom Katara šeikom Tamimom bin Hamadom Al-Tanijem

04.03.2023. 12:41
  • Podeli:
Aleksandar Vučić_Foto Tanjug Strahinja Aćimović-63da56bba03b2.webp Foto: Tanjug / Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao je u radnu posetu Dohi, što će biti njegova prva poseta Kataru. On će od 5. do 9. marta učestvovati na Konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

Tom prilikom, Vučić će se sastati sa emirom države Katar šeikom Tamimom bin Hamadom Al-Tanijem, čiji je poziv prihvatio da učestvuje na 5. Konferenciji UN na nivou država i vlada.

Tokom posete, Vučić će imati i bilateralni sastanak sa šeikom Al-Tanijem, što će biti njiihov prvi susret. Glavne teme sastanka biće unapređenje bilateralne saradnje dve zemlje, ekonomija, trgovina, investicije.

Odnosi Srbije i Katara su prijateljski, a diplomatski odnosi između dve zemlje uspostavljeni su 1989. godine. Diplomatska predstavništva su na nivou ambasadora, a na snazi je i niz bilateralnih sporazuma koji jačaju postojeće partnerstvo.

U oktobru 2021. godine, država Katar učestvovala je na svečanom otvaranju Samita pokreta nesvrstanih u Beogradu, kojim je obeležena 60-godišnjica prve konferencije ovog pokreta.

Tokom epidemiološke krize, emir Katara je uputio avion sa medicinskom pomoći Srbiji, kao izraz prijateljstva koje povezuje dve zemlje i dobrih bilateralnih odnosa i saradnje. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()