Vučić upoznao Bocan-Harčenka o teškoj situaciji na KiM

Predsednik je istakao da su ambasador i on konstatovali da se bilateralni odnosi između Srbije i Ruske Federacije uspešno razvijaju

02.11.2023. 12:59
  • Podeli:
Tan2023-11-0210172845_8 aleksandar vučić aleksandar bocan harčenko foto nemanja jovanović-65438f1b14158.webp Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka i upoznao ga sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji.

"Vrlo dobar razgovor sa Bocan-Harčenkom. Upoznao sam ambasadora Ruske Federacije sa teškom situacijom na Kosovu i Metohiji, svakodnevnim progonom srpskog stanovništava, posebno sa Severa, ali i nepostojanjem želje za formiranjem ZSO od strane prištinskog režima", napisao je Vučić na instagram profilu @buducnostsrbijeav.

Predsednik Vučić naglasio je da Srbija ostaje privržena očuvanju mira i stabilnosti, dok vlast u Prištini nastavlja svakodnevni progon srpskog stanovništva, posebno na severu Kosova i Metohije, koji vodi ka etničkom čišćenju srpskog naroda.

Vučić je ponovio da za Srbiju nije prihvatljivo bilo kakvo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jer je čvrsto posvećena poštovanju međunarodnog prava i očuvanju nacionalnih i državnih interesa, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sagovornici su se saglasili da je od suštinske važnosti da bude formirana Zajednice srpskih opština, što Priština uporno izbegava. 

Vučić je zahvalio na doslednoj podršci koju Ruska Federacija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kako u Ujedinjenim nacijama, tako i drugim međunarodnim forumima. 

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su konstatovali da se srpsko-ruski odnosi uspešno razvijaju, uz nadu da će se sveobuhvatna saradnja nastaviti u budućnosti.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim temama. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()