Vučić uručio Grenelu Orden srpske zastave prvog stepena

Predsednik Srbije istakao je da uloga Grenela u dijalogu Beograda i Prištine ne samo doprinosila regionalnom miru i stabilnosti već i igrala ključnu ulogu u jačanju veza između SAD i Srbije

25.10.2023. 13:33
  • Podeli:
vučić grenel tanjug rade prelić-6538ff1ac58c2.webp Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas Orden srpske zastave prvog stepena bivšem izaslaniku Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Vučić je na Sretenje, 15. februara, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovao zaslužne pojedincima i institucije, među njima je bio i Grenel, ali nije bio u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji uručivanja odlikovanja.

Grenel je tada na Tviteru naveo da mu je odlikovanjem odata najveća počast.

"Hvala srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i narodu Srbije za ovo veliko priznanje. Danas mi je odata najveća počast Orden srpske zastave prvog stepena", naveo je tada Grenel.

Vučić je tom prilikom izjavio da je bivši izaslanik Bele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, kome je uručio Orden srpske zastave prvog stepena za istaknute zasluge, istinski prijatelj Srbije koji je doprineo miru i stabilnosti u regionu.

"Danas imam čast da u ime građana Srbije iskažem zahvalnost  čoveku koji je za kratko vreme neumernim radom izvršio značajna uticaj na odnose između Srbije i SAD i sustinski obogatio veze između naših naroda", istakao je Vučić u Predsedništvu Srbije.

Kazao je da uloga Grenela u dijalogu Beograda i Prištine ne samo  doprinosila regionalnom miru i stabilnosti već i igrala ključnu ulogu u jačanju veza između SAD i Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()