Vučić: Vreme da Priština konačno ispuni svoje obaveze, pre svih ZSO

Važan sastanak u vili "Mir" u Beogradu

06.06.2023. 19:57
  • Podeli:
Vučić Lajčak Eskobar Tanjug RADE PRELIĆ-647f7267264c3.webp Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara o situaciji na Kosovu i Metohiji održan je večeras u vili "Mir" u Beogradu.

Sastanku su prisustvovali i šef delegacije EU u Beogradu Emanuele Žiofre kao i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil.


 

Prethodno su Lajčak i Eskobar posetili Prištinu gde su sinoć o situaciji na KiM razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je tim povodom da je vreme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a pre svih formiranje Zajednice srpskih opština.

“Srbija je od prvog dana bila konstruktivan, dosledan i pouzdan partner u svim procesima koji bi vodili očuvanju stabilnosti celog regiona. Poručio sam da je vreme da Priština napokon ispuni svoje obaveze, a pre svih formiranje Zajednice srpskih opština u skladu sa Briselskim sporazumom”, napisao je Vučić na instagramu.

“Želim da verujem da deo međunarodne zajednice koji ima najveći uticaj na Prištinu, ima i mehanizme koji mogu da dovedu do konačne realizacije obaveza koje je Priština prihvatila i potpisala pre više od jedne decenije”, dodao je predsednik Srbije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()