Vučićeva poruka Siju: Ovom posetom učinili ste veliku čast Srbiji koja iskreno voli Kinu

Predsednik Srbije je na aerodromu sa svojom suprugom Tamarom dočekao kineskog predsednika sa suprugom

07.05.2024. 23:01
  • Podeli:
si đinping aleksandar vučić reuters-663a967071ed4.webp Foto: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa suprugom Tamarom dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga i njegovu suprugu Peng i tom prilikom je poručio kineskom predsedniku da je ovom posetom učinio ogromnu čast srpskoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo te zemlje.

"Poštovani predsedniče Si, uvaženi prijatelju, dobro nam došli u Srbiju! Ovom posetom učinili ste ogromnu čast našoj zemlji i narodu, koji iskreno voli Kinu i ceni prijateljstvo Vaše velike zemlje. Vizija sveta za koju se zalažete, dala je inspiraciju i snagu i našoj maloj zemlji koja danas hrabro i ponosno korača putem napretka i uspeha", napisao je Vučić na svojoj Instagram stranici "buducnostsrbijeav". 

Vučić je Siju poručio da Srbija želi da iskrenim gostoprimstvom uzvrati makar malim delom za svu podršku koju kineski predsednik nesebično pruža Srbiji. 

"Živelo čelično prijateljstvo Srbije i Kine, koje se kalilo u teškim vremenima i koje ćemo nastaviti da čuvamo kroz uzajamno poštovanje, razumevanje i čvrstu podršku", zaključuo je Vučić.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()