Vujičić: Narod se u velikom broju okupio u Zvečanu, nadamo se rešenju mirnim putem

Vujičić je navela da je KFOR oko zgrada lokalnih samouprava koje su u srpskom sistemu

03.06.2023. 15:27
  • Podeli:
zvečan kosovo AP PhotoBojan Slavkovic tanjug-647b3f54d9993.webp Foto: AP PhotoBojan Slavkovic via Tanjug

Koordinator Upravljačkog tima za uspostavljanje Zajednice srpskih opština (ZSO) Danijela Vujičić izjavila je za Tanjug da se danas, osmog dana krize na severu Kosova i Metohije, narod u velikom broju okupio u Zvečanu i da Srbi očekuju da će se problemi rešiti mirnim putem. 

"Mi jesmo za mir ali suštinski je važno šta će uraditi Priština i međunarodna zajednica. Srpski narod na Kosovu i Metohiji neće odustati od svojih zahteva, a tražimo povlačenje svih ROSU jedinica sa severa pokrajine, oslobađanje otetih sugrađana Dušana Obrenovića i Radoša Petrovića, kao i povlačenje lažnih gradonačenika iz opština na severu pokrajine", rekla je ona.

Istakla je da se juče veliki broj radnika opštine Zvečan upisao da je došao na posao poštujući radnu obavezu koja mu je onemogućena dolaskom kosovske policije i njenim upadom u zgradu opštine.

Vujičić je navela da je KFOR oko zgrada lokalnih samouprava koje su u srpskom sistemu i da nikada ranije nijedan Albanac nije imao pristup tim zgradama, te da one pružaju usluge građanima, a nisu ni vojne baze niti vojna utvrđenja.

Dodala je da je Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću, koji su uhapšeni tokom događaja ispred opštinske zgrade u Zvečanu u ponedeljak, određen pritvor do 30 dana i da se tamo nalaze na pravdi Boga, jer nikoga nisu napadali.

 "Ne verujem da će se Kurtijev teror zaustaviti zbog šamara koji su dobili sankcijama Amerike. Oni jesu krenuli da disciplinuju čedo ali to ne znači da će promeniti politiku prema Kosovu i stav oko nezavisnosti KiM", ocenila je Vujičić i dodala da je sada na potezu međunarodna zajednica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()