Zajedno smo jači: Vučević i Cvijanović o auto-putu Kuzmin-Rača i velikim uspesima Srbije i Srpske

Biće nastavljeno sa infrastrukturnim radovima, koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema

07.06.2024. 18:07
  • Podeli:
srbija, republika srpska, doček, sremska rača, miloš vučević, željka cvijanović - 7 jun 2024 - foto Srna-66632ee583f30.webp Foto: Srna

Premijer Miloš Vučević koji je zajedno sa predsednicom Skupštine Srbije Anom Brnabić dočekao zvaničnike iz Republike Spske, uoči sutrašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, na graničnom prelazu Sremska Rača, izjavio je danas da se nada da će do kraja godine biti završen kompletan auto-put od Kuzmina do Sremske Rače.

To znači da imamo direktnu vezu auto-puta Beograd-Zagreb sa prelazom na Sremskoj Rači, rekao je Vučević i dodao da je važan i integrisani granični prelaz sa strane Srbije.

"Mislim da je ovo veliki projekat koji će olakšati život građanima i nadam se da će naši turski partneri koji su angažovani na izvođenju radova zajedno sa kompanijama iz Srbije i RS poštovati rokove. Kao što ste čuli predstavnik kompanije je potvrdio da će do kraja godine biti završen auto-put od Kuzmina do Sremske Rače", rekao je Vučević novinarima u obilasku mosta na Savi.

Vučević je naveo da će se nastaviti sa infrastrukturnim radovima koji će sutra na Svesrpskom saboru dominirati kao tema.

"Treba da razgovaramo o stvarima koje mogu da poprave život ljudi, da pričamo o bezbednijim putevima, da ljudi imaju veće plate i penzije, da čuvamo naš kulturni idenitet i da čuvamo mir u regionu. Ne spremamo se ni za kakve sukobe već za zajedništvo", rekao je Vučević.

Delegacija Srpske i Srbije obišla je radove na mostu i deonicu auto-puta od Kuzmina do Rače koju gradi i finansira Srbija. Tako će auto-putem Beograd-Kuzmin-Rača, Republika Srpske i Srbija biti spojene auto-putem.

U obilasku je bio i ministar Goran Vesić koji je goste iz RS upoznao sa radovima koji se očekuju i koji su u toku.

Cvijanović: Uspeh Srbije je uspeh i Srpske

Članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović tom prilikom je izjavila da je ponosna na kapacitet Srbije koja je u stanju da ima ambiciozne projekte, a koji su od značaja i za Republiku Srpsku.

"Ponosni smo svaki put kad vidimo da Srbija beleži velike uspehe, a znamo da je to uvek i uspeh Republike Srpske", rekla je Cvijanović na graničnom prelazu Rača.

Cvijanović je rekla da "upravo ovaj početak našeg saborovanja obeležimo zajedno obilazeći gradilišta i most, kao i auto-put koji treba da nas spaja, kao što nas i sve drugo spaja".

"Imali smo priliku da se upoznamo šta je sve planirano, gde se izvode radovi i šta je ono što se dešava u građevinsko-infrastrukutrnom saobraćajnom smislu kad je u pitanju Srbija", rekla je Cvijanović i istakla da je raduje da to što neki od projekata podrazumevaju vezu sa RS.

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu dosta toga realizovano, te da su vlade pokrenule velike energetske projekte.

"Mnogo aktivnosti koje nas povezuju i mnogo aktivnosti koje planiramo da sprovedemo u narednom periodu", rekla je Cvijanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()