Zakazana ključna sednica u Beogradu: Poznato kad Skupština grada bira gradonačelnika prestonice

Zakonski rok za izbor prvog čoveka Beograda je 30 dana

21.06.2024. 18:52
  • Podeli:
stari dvor, skupština grada beograda - shutterstock-65d31b996d9d1.webp Foto: Shutterstock

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je za ponedeljak, 24. jun, drugu sednicu tog tela.

Na dnevnom redu naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

Pre toga, pred gradskim odbornicima će se naći i Izveštaj Administrativno-mandatne komisije sa Predlogom odluke o potvrđivanju mandata odbornika Skupštine Grada Beograda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Odbornici Skupštine grada Beograda izabrali su danas, na konstitutivnoj sednici, Nikolu Nikodijevića iz Socijalističke partije Srbije za predsednika gradskog parlamenta.

Pre toga, verifikovani su mandati odbornicima.

Skupština grada ima zakonski rok od 30 dana da izabere gradonačelnika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()