Završena akcija prištinske policije na sedam lokacija na severu KiM

U sukobu u Banjskoj 24. septembra, živote su izgubili troje Srba i jedan albanski policajac.

14.10.2023. 13:40
  • Podeli:
Tan2023-09-2715133232_5 kosovska policija KiM (AP PhotoVisar Kryeziu)-652a7db74d21a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kosovska policija danas je na nekoliko lokacija na severu izvršila pretres, kako je navedeno u vezi sa događajima u Banjskoj.

Pomenutu informaciju je potvrdio i zamenik direktora kosovske policije za region sever Veton Eljšani.

"Akcija je sprovedena na sedam lokacija na severu, a u jednom od stanova u Tri solitera pronađene su eksplozivne naprave i oružje", potvrdio je Eljšani.

Kosovska policija je izvršila pretres na sedam lokacija - četiri u Severnoj Mitrovici, dve u Zvečanu i jednu u Banjskoj, ali tokom akcije niko nije uhapšen.

"Za sada nema uhapšenih", rekao je Eljšani za Tanjug.

Kako su naveli iz kosovske policije, na lokaciji kod Tri solitera pronađene su eksplozivne naprave, što je povezano sa slučajem iz Banjske i očekivao se dolazak Kforovog tima za deminiranje.

Pripadnici policije nosili su šlemove, pojedini su imali i pancire i fantomke, a bili su prisutni i policajci u civilu, kao i jedno vozilo Euleksa. Lokaciju su obilazili i pripadnici Kfora.

U sukobu u Banjskoj 24. septembra, živote su izgubili troje Srba i jedan albanski policajac.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()