Završena sednica Vlade o KiM; Vučić: Nikad više 'Oluja'

Kako je ranije najavljeno, predsednik će Vladi podneti izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosmeta.

05.11.2022. 10:20
  • Podeli:
vlada srbije sednica tara radovanović tanjug-1667641630143.webp Foto: Tara Radovanović/Tanjug

Sednica Vlade o situaciji na Kosovu i Metohiji počela je jutros u 10 časova uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i završena je nakon sat vremena.

Kako je ranije najavljeno, predsednik je Vladi podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosmeta.

Srbi sa Kim su najavili koji su najavili povlačenje iz svih prištinskih institucija, a oni će u Zvečanu u podne održati svoj sastanak na kom će biti razmatran predlog Srpske liste i predsednika Gorana Rakića o napuštanju svih kosovskih institucija na severu KiM.

Nakon sednice Vlade, predsednik Vučić sastaće se sa ambasadorkom Kine Čen Bo, a potom i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocanom-Harčenkom, nakon čega će razgovarati i sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je juče da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti svojim izjavama u Berlinu o Zajednici srpskih opština i smenom direktora regionalnog policijskog direktorata Sever Nenada Ðurića - zadao smrtonosni udarac Briselskom dijalogu.

Preneo je i da je predsednik u razgovoru sa Srbima sa Kosmeta jasno rekao da je država Srbija uz svoj narod na KiM i da se nikada više neće ponoviti "Oluja" ili pogrom.

Sednici su, osim ministara, prisustvovali i direktori javnih preduzeća.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()