Žiofre: EU veoma zabrinuta zbog situacije na severu KiM

EU je predložila plan za deeskaaciju situacije koji podrazumeva brojne korake, istakao je Žiofre

21.06.2023. 15:43
  • Podeli:
žiofre sava radovanović tanjug-646b8c4fc4b18.webp Foto: Sava Radovanović/Tanjug

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre rekao je danas da je EU veoma zabrinuta zbog situacije na severu KiM i da je stav svih članica evropske zajednice da će, ukoliko ne dođe do deeskalacije na terenu, biti ozbiljnih posledica.

"EU je predložila plan za deeskaaciju situacije koji podrazumeva brojne korake. Suspenzija operacija specijalne policije u opštinama (na severu KiM), gradonačelnici moraju da rade van zgrada tih opština, demonstracije moraju da prestanu, a novi izbori na kojima će svi učestvovati moraju da budu organizovani kako bi građani mogli da izaberu svoje predstavnike", rekao je Žiofre odgovarajući na pitanje medija na početku "Evropske nedelje mogućnosti" koju organizuje Delegacija EU u Srbiji.

Dodao je da su evropski zvaničnici u svojim izjavama bili jasni i da da ukoliko ne dođe do deeskalacije biće ozbiljnih posledica, ali nije precizirao šta pod tim podrazumeva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()