Žiofre o slanju vatrogasaca u Grčku: Hvala Srbiji od srca

Grčka je u prethodnim nedeljama bila suočena sa velikim požarima, a ovo je drugi put da Srbija šalje pomoć u borbi protiv vatrene stihije

28.08.2023. 21:30
  • Podeli:
žiofre jadranka ilić tanjug-6405f6742b150.webp Foto: Jadranka Ilić Tanhzg

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre istakao je da odlazak srpskih vatrogasaca u Grčku pokazuje jačanje srpsko-evropske saradnje.

Grčka je u prethodnim nedeljama bila suočena sa velikim požarima, a ovo je drugi put da Srbija šalje pomoć u borbi protiv vatrene stihije.

"Jačanje srpsko-evropske saradnje. Srpski vatrogasci otišli ​​u Grčku preko inicijative EU civilna zaštita.Stojimo ujedinjeni, zajedno jači. Od srca hvala Srbiji! Hvala", napisao je Žiofre na društvenoj mreži X.

Srbija je danas poslala novi tim od 18 vatrogasaca koji će u narednim danima pomagati kolegama na gašenju požara u oblasti Provatonas.

Inače, prva pomoć Srbije, od 30 vatrogasaca-spasilaca iz svih delova zemlje gasi požare u Grčkoj od subote.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()