Zvanično potvrđeno iz Prištine: Primljeni zahtevi za smenu gradonačelnika tri opštine na severu KiM

Potvrdu o prijemu tri odvojena zahteva povrdio portparol prištinske CIK

13.12.2023. 17:40
  • Podeli:
izbori kim dopisništvo kim tanjug-6444eaac4079c.webp Foto: Dopisništvo KiM Tanjug

Portparol Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini Valjmir Eljezi izjavio je danas da je komisija primila tri odvojena zahteva od predsednika skupština opština Leposavić, severna Kosovska Mirtovica i Zubin Potok i da će na njih odgovoriti u roku od pet dana.

"CIK je na zvaničnu adresu primila tri odvojena zahteva predsednika skupština opština Leposavić, Severna Mitrovica i Zubin Potok. Sadržaj ova tri zahteva je isti. Prvo, tri predsednika skupština opština zatražili su od CIK-a da dostavi zvaničnu informaciju o grupi građana koja je podnela zahtev za smenu gradonačelnika da li su oni birači u tim opštinama. Drugo, zatražili su od nas da im dostavimo informaciju o ažuriranom broju upisanih birača u ovim opštinama", rekao je Eljezi novinarima i dodao da se na osnovu ažuriranog biračkog spiska obračunava koliko potpisa iznosi 20 odsto koliko je potrebno za peticiju za smenu gradonačelnika, prenosi EkonomiaOnline.

On je dodao da se CIK bavi ovim zahtevima i da će odgovoriti u roku od pet dana.

"Za ove odgovore, sarađivaćemo i sa Agencijom za civilnu registraciju, pošto spisak za glasanje potiče iz izvoda Centralnog matičnog registra", rekao je Ejlezi.

Na pitanje šta će biti sa opštinom Zvečan, pošto iz te opštine nije podnet zahtev CIK-u, Eljezi je rekao da će se, ukoliko se sličan zahtev bude pojavio, tretirati kao i drugi slučajevi.

Sanja Krtinić, ispred grupe građana koja je pokrenula inicijativu za razrešenje gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice potvrdila je juče za Tanjug da je zahtev za smenu tzv. gradonačelnika Erdena Atića zvanično odbijen od strane predesednika Skupštine opštine Severna Mitrovica Nedžata Ugljanina. Dodala je da je odbijen i zahtev građana Zvečana.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()